Introduktion
Jag ska skriva om adolf hitler, jag valde han för jag tycker det är intressant om varför han gjorde som han gjorde mot alla judar, tycker det är hemskt det han gjorde mot alla judar.

Adolf hitler föddes i staden Braunau i österriket, som son till en tulltjänsteman. Under sina första skolår var hitler en duktig elev, men det blev sämre när han blev äldre och familjen flyttade till staden Linz.

Hitler blev utfryst av sina kamrater och tvingades gå om två klasser innan han vid 16 års åldern slutade skolan utan att ha tagit någon examen.

Innehållsförteckning
Adolf Hitler ( KONCENTRATIONSLÄGER OCH FÖRINTESELÄGER )
KONCENTRATIONSLÄGER OCH FÖRINTESELÄGER
SAMMANFATTNING

Utdrag
Till koncentrationsläger skickade nazisterna politiska motståndare. Det första tyska koncentrationslägret Dachau upprättades redan den 22 mars 1933. En månad efter att nazisterna hade kommit åt all makt.

Fram till 1935 var det främst tyska socialdemokrater och kommunister som sändes till koncetrationslägren därefter skickades judar, romer, homosexuella, jehovas vittnen och kriminella till lägren.

Omkring 1 650 000 personer sändes till koncetrationsläger mellan 1933 och 1945. av alla dessa så dog minst en miljoner människor.