Innehållsförteckning
Kapitel 1
Kapitel 2
Kapitel 3
Kapitel 4
Kapitel 5
Kapitel 6
Kapitel 7
Kapitel 8
Kapitel 9
Kapitel 10
Kapitel 11
Kapitel 12
Kapitel 13
Kapitel 14
Kapitel 15
Kapitel 16
Kapitel 17
Kapitel 18
Kapitel 19
Kapitel 20
Kapitel 21
Kapitel 22
Kapitel 23
Kapitel 24
Kapitel 25
Kapitel 27

Utdrag
Kapitel 1
Pojken som kallades dogboy var ett gatubarn, han hade två hundar, som han talade med varje dag.

Alex hade svart ostyrigt hår, en röd keps, ett par smutsiga byxor och en stor tröja. Han skor var stulna.

Han bodde hos sin moster och en dag orkade han inte mer därför tog han hans föräldrars foton, hans skolbetyg och hans födelsecertifikat och brände de. Sedan började hans gatuliv.

Kapitel 2
Alex föddes i en liten stad vid havet. När han föddes hade han tofsar på öronen som sedan föll, han blev retad men han brydde sig inte.

Dog boy älskade sin mamma men en dag åkte hon till USA och lämnade de, hon lovade att komma tillbaka.

Alex väntade på sin mamma varje dag. En dag kom hans mamma tillbaka. Alex var glad, men hon sålde sina ägodelar och tog alla sina barn förutom Alex och åkte till USA

Kapitel 3
Efter att Alex blev ensam fick han bo med sin pappa. Han hade det väldig bra.

En dag lämnade hans pappa honom hos farbror, han jobbade som busschaufför men en dag dog hans farbror och då flyttade Alex med sin pappa till hans moster i Guatemala,

Alex fick gå i skolan där, men en dag fick han veta att hans pappa hade åkt till USA för att hitta jobb där och att hans mamma hade hittat en annan man där

Kapitel 4
Alex kollade alltid på sig i spegeln och undrade om han var för ful att hans föräldrar lämnade honom.

Han spelade upp en film i huvudet där han trodde att sin mamma och pappa skulle komma tillsammans och ta honom till USA.

Alex gick i tredje klassen och var duktig, alla var snälla mot honom men han kände sig ensam Han var oftast ute på marknaden där de sålde frukter och grönsaker.

En dag orkade han inte mer därför tog han sitt födelsecertifikat, hans pappas foto, ett foto på hans mamma och sina betyg, han brände de och vill börja ett nytt liv som ett gatubarn.

Kapitel 5
Idén om att bli ett gatubarn fick Alex från gatubarnet råttan som han träffade på marknaden. Han bodde med sin mormor men ville få ett fritt liv.

Alex gick till centrumet först, när han kom fram var han törstig och hungrig, han gick ner till floden för att dricka vatten men såg att vattnet var mycket smutsig.

Han var hungrig och gick för att tigga till Centralparken, men han fick inget och gick därför tillbaka till centrumet.

Alex var hungrig och satt sig tillslut vid McDonalds men fick inget. Han gick till en plats med många restauranger.

Han såg 3 halvfulla Pepsi flaskor som han drack upp och sedan snodde han en morot från en grönsaksförsäljare.

Kapitel 6
Den första natten sov han på en trottoar. Han frös och var hungrig, han vaknade två gånger under natten på grund av två mardrömmar om hans föräldrar.

När han vaknade upp gick han för att hitta mat, han hade tänkt på en sak hans morbror hade sagt, att de rika går på restaurang och lämnar halva maten.

Alex gick på en restaurang och såg ett par som hade gått och lämnat deras tallrikar fulla. Alex åt och drack tills en vakt kom och sparkade honom, sedan blev han tagen till ett frysrum, det var -20 grader. Alex frös och var rädd att han skulle dö utan att någon skulle veta det.

Kapitel 7
Alex vaknade upp inte i frysrummet utan i en bakgård där han blev slängd av vakten. Han hade tagit 2 korvar och väntade att de skulle tina.

Han satt sig på en bänk och åt de, då hörde han Råttan komma till honom. Råttan tog Alex till Burger King där han och hans vänner brukar sitta där och väntar tills någon skulle ge de mat.

Efter en stund kom en utlänning och erbjöd killarna att komma och äta mat hos honom eftersom han hade en kokerska.

Kapitel 8
Mannen körde killarna till hans vita stora hus. Han fotograferade de och sedan tog de till var sitt rum. De fick bada först och sedan åt de lyxigt mat.

Efter maten fick de dessert, men då skulle George prata i telefon. Kokerskan kom fram till Råttan och såg allvarlig ut. När hon ville säga något till honom kom George. Killarna sov och Alex log när han somnade.

Kapitel 9
Dagen efter på morgonen fick barnen äta frukost och sedan åkte de för att köpa nya kläder. Barnen köpte nya kläder och en fotboll.

De skulle komma dagen efter och köpa sportkläder. Sedan åkte de och klippte sig. George var ointresserad av fotboll, killarna spelade fotboll och gick sedan in för att äta.

Efter maten åkte George till staden, killarna kollade på t: v:n då kom kokerskan in om pratade med killar om att George skulle sälja de utomlands. Hon visade även bilder på gatubarn som råttan kände och som försvann. Det var George som sålde de.

Kapitel 10
Efter att killarna slutade limma började de slåss med varandra, George gav de tabletter som de skulle ta för att lugna ner sig men de tog inte tabletterna eftersom det kunde vara sömntabletter eller gift.

Killarna fick klä sig och duscha och sedan ”hälsa” på 2 män som stirrade på de. kokerskan lovade att hjälpa de att fly genom att lås upp den stora dörren.