Innehållsförteckning
Hälsocoachuppgift
Mat:
Träning:
Databeroende:
Vila och sömn:
Stretching:
Källor:

Utdrag
Eftersom du både är kräsen och har ett intresse för mat tycker jag att det är lämpligt att du lagar egen lunchlåda. På detta sätt kan du välja själv exakt vad du får i dig, istället för att köpa en onyttig kebabtallrik.

Du nämner att du har ett intresse för mat och därför borde du söka upp lämpliga recept och laga istället för att bara laga kött med krämiga såser.

Eftersom du för tillfället lever en ohälsosam livsstil och är överviktig bör du öka mängden vitaminer i din lunch och dra ner på kolhydraterna.

Men eftersom du nu börjar träna mer så tänker jag att du vid middagen kan följa tallriksmodellen för den normalviktiga, eftersom du behöver energin av kolhydraterna vid din träning.

---

Att sitta ner hela dagen ökar risk för övervikt, diabetes, depression och hjärt-och kärlsjukdomar. När du springer pumpar hjärtat (som är en muskel) ut mer blod till kroppen.

Då kommer syret som transporteras med blodet ut till alla dina muskler och celler. Det gör så att musklerna orkar arbeta mer.

Om du har en stark hjärtmuskel behöver hjärtat inte arbeta lika hårt, hjärtmuskeln kommer att bli starkare om du tränar och rör på dig oftare.

Att muskler blir starkare när du tränar gäller inte bara hjärtat, alla muskler i kroppen blir större och starkare om du tränar. Även skelettet blir starkare av träning, det minskar risken för benbrott.

På Göteborgs universitet finns det forskare som påstår att delarna i hjärnan som har med minne och inlärningsförmåga växer när man tränar. Detta skulle i längden hjälpa dig på jobbet och förmodligen mycket annat också.