Ludwig Wittgenstein “Filosofon börjar med mig” | Filosofi

Innehållsörteckning
Uppväxt och utbildning
Wittgensteins tankar
Logiken och språket
Anti Filosof och modernitet.

Utdrag
3 av Wittgensteins bröder tog självmord, vilket inte var acceptabelt i familjen. Detta fick Ludwig uppleva i sina tonår, men han hade mycket krav från sina föräldrar. Men även att det gick dåligt för honom i livet tyder väldigt mycket på att han hade en väldigt negativ livssyn.

Ludwig menade att han var för feg för att ta sitt egna liv, medan hans syskon var de som var modiga. Ludwig växte upp med självmordstankar och självmordsfall av nära och kära. Genom militären ville han bli skjuten och dö.

Han var väldigt ensam och tyst av sig, men så fort man blev vän med honom så förväntar han sig väldigt mycket trofasthet, han var oftast den som bröt vänskapen först och samma gäller kärlek relationerna.

Jag ser tydligt en dålig människosyn, där är osäker och litar inte på vem som helst och därmed känner han sig trygg i att vara ensam, han kände ingen trygghet eller bekvämlighet med att vara med andra.

Inte bara det att han inte kom bra överens med andra var han inte trygg i sin läggning, han kände sig missförstådd. Wittgenstein hade självaste Adolf Hitler i sin klass och mycket tyder på att han blev mobbad i skolan och utesluten på grund av sin religion. Fler tals gånger har Wittgenstein nekat att han är jude.

Få gratis tillgång till uppdraget

Ladda upp en av dina egna uppgifter och gå åt den här. Det tar bara två minuter