Utdrag
Konversationen ägde rum i biblioteket mellan två tjejer. Att konversationen hölls i biblioteket har en stort betydelse till samtalsämnet då den sociala normen, den underförstådda regeln, i biblioteket är att man ska prata tyst och lugnt. Samtalets rum har även betydelse då det tjejerna diskuterade om skolan.

Från avseende så var det större chans att tjejerna skulle prata om skolan då de hade skolmaterial framför sig. Samtalet ägde rum på en fredag morgon, runt 10:30. Båda såg väldigt trötta ut, kanske var det deras första lektion.

Som tidigare sagt var det två tjejer från Katedralskolan som konverserade med varandra. Tjejerna var runt 17 årsåldern och har olika etnicitet. Ena såg ut som att vara från västvärlden med hennes blonda hår och klarblåa ögon. Hon hade på sig en svart blus med blåa jeans med en tofs i håret.

Den andra tjejen såg ut som att vara från Mellanöstern, kanske Iran då hon hade på sig Farvahar halsband. Hon hade svart hår med ljusbruna ögon. Hon hade på sig ljusblåa jeans med en adidas tröja.

Under konversationens gång så kom en manlig lärare fram till tjejerna och frågade hur det gick till med arbetet. Den manliga läraren var en ung samhällskunskapslärare vid åldern 23-28 år gammal. Läraren var välklädd med skjorta och chinos. Läraren är en arbetare samt är högskoleutbildad i samhällskunskap.