Svenska | No och Jag Bok | B i betyg

Inledning
No och Jag är en roman bok som är skriven av en fransk författare som heter Delphine de Vigan, boken handlar om en tjej som heter Lou och är väldigt smart tjej för att vara en trettonårigt, hon är en trevlig människa och har många frågor i huvudet som hon vill hitta
svar på.

Hennes familjen består av tre personer där mamman är deprimerad och okontaktbar till en stor del av boken.

Pappan kämpar för att hålla ihop den lilla familjen. En dag bestämmer hon sig att påbörja ett nytt experiment för ett skolarbete.

Syftet med detta var att undersöka om hur hemlösa tonåringar har det i Paris o det var början på något som förändrade både Lous personlighet och hennes föräldrars liv.

Utdrag
No är en artonårig tjej som har varit hemlös gansk länge, en dag så intervjuas hon inför ett uppdrag av Lou, men det går längre än så, de blir mer än vänner alltså en familje.

No fick ett eget rum av Lou som var hennes systers rum Thais. I början var hon jätte stressat och kände sig otrygg och det förstår jag, det är inte lätt liksom att bo med andra människor när man har varit hemlös till en stor del av sitt liv.

Efter några veckor blev hon småningom lugnare och kände att hon blev en del av familjen, alltså hon var så törstig och ville få tillbaka det kärlet som hon har missat i sitt barndom frå hennes föräldrar, hon ville uppleva hur det är att bliälskad av andra.

Relationen mellan No och familjen var ganska stabilt i ett tag med utvecklades till det sämre när hon fick reda på att det kommer inte blir så, att No ska bli en del av familjen vilket ha påverkat hennes personlighet till det sämre, då började hon röka och dricka alkohol och det ledde till en svagare relation och förståelse mellan No och familjens medlemmar, även Lou. Därför fick hon inte bo med Lou lägre för föräldrarna ansåg att No var en dålig förebild för deras dotter och fick lämna huset istället.

Få gratis tillgång till uppdraget

Ladda upp en av dina egna uppgifter och gå åt den här. Det tar bara två minuter