Introduktion
Fröken Julie är en dramatisk pjäs som skrevs av en svensk dramatiker August Strindberg 1888 och andra anpassningar gjordes på ett antal år.

Denna dramatiska pjäs är uppdelad i fem scener och hela pjäsen täcks av 101 sidor.

Titeln på pjäsen Fröken Julie passar mycket bra med innehållet på grund av att alla huvudhändelser kretsar kring Fröken Julie och hennes liv.

Ärligt talat utvecklas pjäsen från den första scenen med fokus på Fröken Julies galenskap och byggs gradvis upp till klimax scenen med Fröken Julie som kvinnan i total aktion och slutligen slutar pjäsen med att hon tar sitt liv.

August Strindberg (2016: 100) ”Tack! Fröken Julie Öppnar ögonen. Nu går jag till vila.” Dramat handlar om lust, makt, drömmar, olika klasser och olika könskonflikter.

Till att börja med ser vi Fröken Julie, en ihållande men förvirrad aristokratisk dam som just har brutit sitt engagemang.

Efter att förlovningen bröt ut blev Fröken Julie galen och Fröken Julie lockas till Jean, en attraktiv och utbildad tjänare som arbetar för sin far.

Utdrag
Kristins karaktärsdrag är svåra att specificera eftersom hon är en relativt liten karaktär som inte är mycket involverad i själva pjäsen.

Det enda tydliga särdraget med Kristin är att Kristin är kock i grevens kök, Jeans uppenbara fästman och hon är trettiofem år gammal.

I början av dramat träffar vi henne pratar med Jean om Fröken Julies bröt förlovningen skandalösa beteende.

”Men aldrig så galen som de här sista veckorna sedan hon bröt förlovningen.”

August Strindberg (2016:08) Trots sin egen gemensamma status är hon extremt religiös och ännu mer är hon beslutsam och oberoende.

August Strindberg (2016: 89–93)”Är det om dumheter med Jean…Det Lägger mig inte alls i…Jag har aldrig sänkt mig!”

Den bästa sidan av Kristin är att hon kallar en spade för en spade och hon slår inte om busken, hon sa sanningen direkt till Fröken Julie.

August Strindberg (2016: 94) Det är lättare för en kamel at komma in genom nålsöga än för rik att komma i in Guds rike”

Utanför scenen skådespelare är Fröken Julies mor, en kvinna som uppfostrade Fröken Julie för att hata män och hon fuskade sin man med en annan älskare.

Dessutom är greven som är Fröken Julies far. Fröken Julies fästmän var en trevlig kille men inte rik som avbröt sitt engagemang med fröken Julie efter att han misshandlats som en hund.