Introduktion
14 December 2020
En man som heter Ove är en dramatisk roman.
Boken utkom första gången år 2012.
Författare Fredrik Backman föddes i juni 1981 i Stockholm.
Fredrik backman är uppvuxen i Helsingborg och han studerat religionsvetenskap.
Under 2012 började han skriva historien.
Handlingen utspelar sig i en stad i Sverige i nutid.

Ove är en ledsen man som är 59 år gammal. Han tycker att Saab är pålitliga och goda bilar och människor som kör ett annat bilmärke kan han inte lita på.

Ove är en ordentlig människa som tycker att rätt ska vara rätt. Han håller kontroll över området där han bor. Där finns en förbudsskylt som flesta missar att läsa.

Han tycker att alla måste följa regler och inga får köra in i området. Cyklar ska parkeras på cykelställ, men det finns alltid cyklister som ställer sina cyklar där det är förbjudet.

Utdrag
I november tittar Paravaneh genom fonstret för att se om Ove har vaknat och skottat snön . Ove har inte vaknat. Han dog i fred I sin säng. Han ska träffa sin älskade fru Sonja.

Temat i romanen är kärleken mellan Ove och sin fru Sonja. Han älskade henne så mycket och kunde inte leva längre när hon gick bort.

Han känner att livet meningslöst. Ingen behöver Ove längre. Ove och Sonja var lyckliga tillsammans . Han gjorde allt hon tyckte om men livet förändrade.

De reste till Spanien för att ha roligt tillsammans och tog många bilder. De såg glada ut men olyckan som skedde hade förändrat sina liv.

De förlorade embryot som hon hade i magen. De drömde mycket om det. Jag kände mig ledsen när jag läste romanen .


Den stora kärleken stannar kvar i Ove's hjärta. Han kunde inte förställa sig och sitt liv utan Sonja. Hela romanen visar att Ove vill träffa henne och försätta sitt liv bredvid henne.

Han försökte flera gånger ta livet av sig för att träffa henne. Ove tog den blå konstymen på sig för att Sonja gillade den och tyckte om den.

Han brukade besöka hennes grav och berätta allt för henne, hur han kännde och vad som hände. Jag tycker att kärleken är den viktigaste orsaken till att Ove bestämde sig att dö . Han saknade henne väldigt mycket.