Introduktion
Värme. När jag tänker på mamma tänker jag på värme. Värme när hon finns där som en varm filt när man fryser, värme när hon alltid ställer upp vad än som hänt.

Innehållsförteckning
Talartips utifrån exempeltalet:

Glöm inte gestalta (om du tittar på mitt tal finns det inte så mycket adjektiv utan man får tänka sig själv genom mina exempel och mina beskrivningar vilka adjektiv jag menar).

Utdrag
Jag minns speciellt ett tillfälle med min mamma. När jag precis fick småbarn blev jag och min man sjuka i influensan. Som deg låg vi enbart i sängen och kunde inte komma upp även om det så hade gällt livet.

Min mamma, min fantastiska mamma struntade i farliga elaka små monster och åkte över till oss, handlade på sig mat för en större arme, hämtade barnen, badade våra varma pannor och organiserade vårt hem.