Introduktion
Jag tror titeln ”Mig äger ingen” betyder att ingen äger Åsa, alltså att ingen bestämmer över henne, att hon är ensam och ingen föräldrar, att de kan inte ta hand om henne.

Hasses alkoholmissbruk blir värre över tiden, bland annat för att han har ont, både fysiskt och mentalt.

När Katja lämnade Hasse, för en ny man, blev Hasse jätteledsen och började dricka mycket mer, han hade också ont i kroppen, alltså hans kropp började bli trött och utmattad, dels för att han drack mycket men också för att han jobbade mycket där han bar tunga saker.

Utdrag
En dag åker Åsa och hennes pappa Hasse bil tillsammans med Hasses bror och han köper en flaska sprit till pappas Åsa.

Hasse dricker nästan hela flaskan. Sedan gråter Hasse så fort han druckit av spriten, för att han tycker synd om sig själv och sin dotter, att han kan inte ta hand om Åsa och för att hans samvete sårar honom.

Han tycker att han är en dålig pappa som kan inte ens bete sig som en vanlig pappa. Jag tror att Hasses bror köpte en flaska sprit, för att han har ett alkoholberoende så han tyckte att hjälpa sin bror, genom att köpa alkohol till honom för att lugna sig ner lite. Hasses bror kände sig synd om hans bror.

När Hasses bror och föräldrar märker hur alkoholen tar över hans liv, alltså att han har riktigt alkoholmissbruk, detta gör hans kropp dör.

Hasses föräldrar bli jättearga, att han kan inte ta hand om Åsa och att han bryr sig inte om hans dotter.

Hans familj borde kämpa för att hindra honom från att dricka alkohol.

Familjen skulle kunna hjälper honom genom att sluta ge honom pengar och ta hans dotter ifrån honom, alltså att Åsa ska bo hemma med hans föräldrar.