Introduktion
Vi måste lära känna människor som har gjort stora framsteg i våra liv och göra dem till vårt eget mönster.Vi kan öppna ett nytt fönster i våra liv genom att studera deras biografier och hur de utvecklas.

Det har varit många människor i det Svenska samhället som har uppnått stor framgång genom sina egna ansträngningar trots fattigdom.

Detta kan vara inom vetenskap ,politik eller sport.I den här uppsatsen vill jag beskriva livet för en idrottare som har kunnat gå igenom utvecklingsstadierna och uppnå stor framgång i världen ,ingen annan än Zlatan Ibrahimovic.

Innehållsförteckning
inledning
En pojke från Malmö
Tidigt liv
Sportliv
Fotbollslag där Zlatan spelade
Privatliv(kärleken)
Zlatans inkomst
Sveriges landslag
Zlatans affärsaktivitet
Några saker ni kan lära er av Zlatan
Då avtäcks Zlatanstatyn
Zlatans tatueringar
Livet efter Fotboll

Utdrag
När han var liten så drömde Zlatan om att bli en av de bästa fotbollsspelarna.

Han var inte lugn på fotbollsplanen och visade sitt temperament när han skällde på domare och spelare. Han trodde att ingen förstod honom och därför så bytte han till olika fotbollsklubbar [2].

Han började spela i FBK Balkan och gick med i Malmö FF – laget när han var 13 år gammal. Malmö FF var en stor klubb utan invandrare i laget och de som spelade där var rika.Han kände sig annorlunda än de andra medlemmarna i den här klubben.

Hans bror sa att när alla åkte iväg till en fest så skulle han gå runt med en boll och öva. Han levde faktiskt sitt liv för och med fotboll.