Introduktion
American History X, en film med en brutal berättelse om två syskon Derek och Danny Vinyard.

De har precis förlorat sin far och därav är de väldigt ledsna och söker tröst och en slags gemenskap. Derek försöker få svar på varför hans pappa dog.

Han tror att han hittar svaret när han möter på en kille vid namn Cameron, dessa två bildar ett nazistiskt gäng där Derek blir ledare.

Detta går dock för långt och slutar med att han skjuter två mörkhyade män och därav döms till tre års fängelse.

När Derek väl är fängslad tar hans bror samma fotsteg som han, han påverkas både av den rasistiska stämningen i samhället och av Dereks åsikter och tankar.

Utdrag
Redan i början av filmen ser man hatet och sorgset som hela filmen bygger på. All våld och hat som visar bilden av hur verkligheten var förr i tiden.

Många må tro att budskapet med filmen är att visa hur hatet har varit emot mörkhyade eller tvärtom.

För mig handlar filmen inte om det utan sensmoralen, budskapet med filmen är att visa att hat, oavsett i vilken form inte leder till någon lösning i slut ändan.

Det finns ingen som har mer rätt än den andra i sina handlingar för i slut ändan är det bara hatet som leder till dem dåliga konsekvenserna.

Rektorn på skolan heter Sweeney och är en mörkhyad man, han var rektor till Danny men även lärare till Derek.

Även om Derek var en nazist och Danny gick på samma spår, skötte han sitt jobb bra. Hans plikt är att prata med eleverna och få dem att ändra på sig, men även att konsekvenserna av det kan bli bra.

Därför handlar han främst efter sin pliktetik men även till konsekvensetiken.

Där han har en plikt att göra en sak men även att konsekvenserna av att be Danny analysera sin bror kanske leder till att han inser hur dålig han igentligen är och inte fortsätter i hans fotspår.

Rektorn söker även upp Derek i fängelset för att berätta om vad Danny håller på med.

Konsekvenserna blev positiva till slut, efter ett bra tag lyckades Derek övertyga Danny om att inte ta dem fotspåren, därav tog de ner alla nazistiska flaggor, bilder, märken och symbolerna i sitt rum.