Introduktion
Björnstad är en roman skriven år 2016 av Fredrik Backman. Boken handlar om en liten hockeystad i sverige som är isolerad från storstäderna, en stad omgiven av skog.

Björnstad är inte som vilken stad som helst, Björnstad är en liten hockeystad som håller på att brytas ner. Allt fler förlorar sina jobb och flyttar ifrån Björnstad.

Men boken handlar inte bara om hockeyn, boken speglar även andra saker som tex tonårsliv, lojalitet, familj, ånger, sexuella övergrepp, ånger och hämnd. Romanen vill visa de samhällsproblem som finns i vårt land.

Utdrag
Tidigt i boken så får man lära känna flera personer från hockeylaget såsom Benji, Amat, William, Filip och Zacharias i början av boken fick man bara läsa om dem lite men i slutet av boken fick man veta allt mer om dem.

Karaktärernas relation i boken förändras kontinuerligt i boken, det uppstår konflikter, bråk och nya relationer under bokens gång.

Angående karaktärernas relationer i boken så anser jag att det var väldigt kul att se att tex Bobo som var en mobbare i början i boken, senare utvecklades till en självsäker person som vågade stå upp för hans vänner.

Att Bobo och Amat blev vänner tyckte jag också var väldigt roligt att läsa om.

Även Kevin verkade ha utvecklats som person, om man jämför hur han var i början av boken och när han i slutet av boken träffade Maya tio år senare. Jag är därför glad över att Maya inte dödade Kevin genom att skjuta ihjäl honom.

Familjen Erdahl består utav en mamma och en pappa, Mamman och Pappan är föräldrar till stjärnan Kevin.

Kevin är jättepopulär och alla är imponerade och ser upp till honom, men han får nästan ingen kärlek eller support bortsett från pengar från sina föräldrar.

“Ingen har satsat mer på sin sons idrott, ingen har sponsrat klubben med större belopp än pappans företag, och ändå har Benji inte sett Kevins föräldrar på en läktare fler gånger än han skulle kunna räkna på en hand, Benji frågade sin kompis men Kevin svarade "de är ointresserade av hockey".

I Kevins relation till sina föräldrar så verkar det inte som att dem är särskilt engagerad i deras sons sport och ställer inte upp genom att komma och titta på hans hockey matcher, vilket jag tror att han hade velat.

Detta citat säger något om Kevins relation till hans föräldrar.