Introduktion
Först och främst ska jag beskriva konsekvenserna som Storbritannien fick av Brexit med hjälp av perspektiven Liberalismen, Realismen och konstruktivismen.

Sedan ska jag förklara problemen med handel och tull inom EU återigen med hjälp av perspektiven, samtidigt som jag kopplar problem till Brexit. Jag ska även ta hjälp av källor som jag sedan skall källförteckna.

Innehållsförteckning
Inledning:
Brexit Och Tull:

Utdrag
I grund och botten så skedde Brexit på grund av en folkomröstning som ägde rum 2016, där majoriteten (51,9% För - 48,1 Emot) britter valde att Storbritannien skulle lämna EU

Tjugo bakomliggande faktorer har kommit upp och dom viktigaste lyder så här:

”Vi skulle få tillbaka våra pengar”, Vi skulle kunna bestämma vem som kommer in i vårt land

Vi skulle kunna stifta våra egna lagar igen, våra domstolar skulle ha det sista ordet över dessa lagar

vi skulle inte behöva acceptera beslut som tvingats på oss av andra länder, vi skulle inte behöva lyssna på europeiska presidenter samt Europeiska kommissionen

Vi skulle bestämma över våra egna skattesatser, vi skulle kunna stödja brittiska företag i problem, vi skulle inte behöva finansiera EU:s bistånd.

Detta verkade som rimliga och bra punkter som Storbritannien kunde använda för att validera deras bortflyttning från EU

men EU tyckte inte om detta alls eftersom dom skulle tappa en viktig aktör som har gynnat dom ända sen landet gick med år 1973.

Majoriteten av medborgarna i landet ville styra över sig själv igen, utan att utom liggande länders samtycke eller ej.

Men detta tyckte inte EU om alls, EU vill nu genom hegemoni visa Storbritannien att dom inte är lika kraftfulla som dom trodde samt att självständighet kommer med dyra priser, bokstavligen dyra priser.

Det britterna inte tänkte på var att dom under nästan 50 år hade blivit så integrerade inom internationell handel liksom många andra länder, men detta skulle nu bli ett problem för dom eftersom, nu när Storbritannien hade lämnat EU så började tullkodexen gälla för även dem.

Detta innebar att Storbritannien nu var tvungna att lämna tulldeklarationer vid import och export.

Dessutom har rörligheten för människor mellan EU-länder och Storbritannien ändrats drastiskt, till exempel så har gränskontroller införts, det finns inte längre ett pass för sällskapsdjur

Visum krävs om man ska resa till Storbritannien och vara där i längre än 6 månader, ändring i tillåtet bagage har sket

Roamingavgifter har implementerats d.v.s. så har priserna för användning av mobiltelefon i Storbritannien stigit ofantligt mycket och det kan även tas ut en tilläggsavgift för dataöverföring.

Men största konsekvensen som Storbritannien har fått tagit är att arbete, studering och boende i landet för dem som kom utrikes.

Detta är ett problem då ömsesidig erkännande av yrkeskvalifikationer har slutat gälla, detta i kombination har lämnat landet med rekordmånga lediga jobb. Det finns mer än 1 miljon lediga jobb för att vara specifik, antalet ökar bara.