Innehållsförteckning
Anslag:
Presentation:

Utdrag
Anslag:
Filmen börjar med forskare som åker ett skepp med andra män långt upp i norr för att utforska nya vetenskapliga saker.

Men när de var nära dit de skulle då fastnade skeppet i några dygn på grund av isberg. När de försökte lösa problemet ser de en stor man /Monstret) som åker förbi i en hundsläde.

Några timmar senare ser de en vanlig person som åker i en hundsläde efter honom. Den vanliga personen (Frankenstein) såg trött och utmattad.

Då kommer den vanliga mannen till dem män som var ombord på skeppet och blev välkomnad att gå ombord.

Han presenterar sig för dem och säger att han heter Victor Frankenstein. Kaptenen började bli nyfiken. Då går Frankenstein och kaptenen in i ett rum och då börjar Frankenstein berätta sin historia.

Presentation:
Huvudkonflikten presenteras genom att Victor Frankensteins mamma dör när hon föder ett barn.

Han blir chockad över sin mors död. När man begravde henne kunde han inte sluta besöka sin mors grav och en dag lovade han att ingen människa behöver dö mer.

Då bestämmer han sig att gå på universitet och utbilda sig till läkare. Där började han få kunskap om anatomisk vetenskap och lärde sig om människokroppen.

När han fick kunskap om anatomisk vetenskap började han bli intresserad för att kunna skapa ett liv. Han träffar en professor på universitetet som hade försökt skapa ett liv.

Professorn berättade för Frankenstein att det inte är en bra ide att skapa ett liv eftersom det kan ha stora konsekvenser som han kommer ångra.