Introduktion
Miljön är vårt liv. Det är luften vi anda, vatten vi dricker och maten vi äter. Det är därför är det jätte viktig att vi ta hand om vår miljö och ställa vår energi och tid för skydda det.

En av dem största risken mot miljö idag är plast. Man blir förbannad när man vet hur plast är riskerar vårt liv, och på grund av det vill jag att vi utfärder lagar för begränsa användning av plast.

Utdrag
Haven är fyllda med plast, där det indikeras att plastmaterial under de kommande åren kan ha fyllt hälften av havsvattnet. Vi måste ta saken mer på allvar.

Havsvattnet är fullt av djur som dödas genom att äta in plastmaterial som de tror är mat. Även om dessa djur inte dör, kommer plasten som de sväljer i skadliga ämnen att sluta i våra rätter eftersom fisk är en populär mat i Sverige.

Om situationen kvarstår finns det en risk att plast kommer att blir mer än fisk i haven. Plast kan vara farligt för vattnet vi dricker också.

Det finns kläder som polyester som kommer in i plastindustrin. Dessa typer av kläder är också skadliga för miljön. Varje gång det tvättas kastas tusentals mikroplaster i tvättvattnet som hamnar någonstans i vårt land.