Introduktion
Den största religionen i världen är kristendomen och har ungefär 2,18 miljarder troende I början av första århundradet uppstod kristendomen, i judisk miljö i det före detta Romarriket

Utifrån de mirakel som hör ihop med korsfästande och från döden uppståndne jesus från de Nasaret, Det som kommer att bli kristendomens uppstod från början kring jesus från nasaret

Han var en judisk lärare och utförde enligt den kristna tron ett rad underverk där han botade sjuka. Jesus predikade om guds rike där nästan alla var välkomna även fattiga var välkomna även syndare.

Vissa judar tog illa upp när jesus blev vän med syndare och gav alla syndare förlåtelse. Enligt vad jag läste på ( so rummet ) så var det enligt det ¨nya testamentet¨ blev vissa judar upprörande för gud hade förlåtit alla syndare och ¨släppt¨ in dom.

Innehållsförteckning
KYRKOR
Vad är då viktigast?
DÖDEN OCH BEGRAVNING?
JÄMFÖRELSE
Vilka ska gå med enligt vad jag tror?

Utdrag
När en kristen dör ska hen begravas, enligt kristen tro ska de som tror på jesus ska befrias från synd och uppstå från de döda.

Om jorden är påväg att gå under är det viktigt att en kristen inte bränns utan att kroppen förblir så hel som möjligt.

För många kristna är det viktigt att begravas med fötterna mot öster, så att man ser gryningssolen när man reser sig ur graven på den viktiga dagen. När begravningen hålls ska det hållas vanligen en ceremoni, ofta vid själva graven.

Men i sverige som har lång vinter är det vanligare att ceremonin hålls inne i den svenska kyrkan, där kan sörjande människor ta farväl av den döde innan kristna sänks ner i graven, oftast smyckas graven med blommor och kransar från den dödes släkt.