Introduktion
Slang är ord som är olika sociala varianter på det språket vi talar, det är också olika förenklingar av ord. Det finns olika slags slangord, som är låneord, eller är ord som man har hittat på.

Rinkeby Svenskans slang kom av de som nu är ca 30 år, de som hade precis kommit till Sverige vid ung ålder och började blanda deras ord med svenska orden. De skapade även nya ord.

Utdrag
Slangen försvårar för den äldre generationen att förstå de yngre. De nya orden är inte för de äldre människorna utan det är ord för oss ungdomar.

Ex på ord är ”Orre” ungdomar använder det flitigt utan att mena något negativt. Det betyder att man är en snorunge som leker sexig.

Enligt åldern 13-20 år. 20 år och uppåt tycker oftast att ”orre” betyder samma som hora. I en artikel på DN ”Förortsslangen står för språkglädje”, skrev Alejandro Wenger att Ebba Witt att det är komiskt att ”Guss” betyder fjärt på persiska.

Kan konstatera att många ord på Svenska betyder något humoristiskt på någon annat språk. Det betyder inte att det ska vara något trakasserande.