Introduktion
Redan i ung ålder har jag varit intresserad av bilar, framförallt för att jag gillar fart. När jag var ett år gammal ville jag aldrig sova på kvällen, vilket drev mina föräldrar till vansinne.

För att somna tog min far med mig till bilen och körde mig runt kvarteret med väldigt hög musik.

Kärleken till bilar har följt med mig till äldre ålder och idag är det teknik jag uppskattar och värdesätter mest. Det är anledningen till att jag valt att skriva om bilar i min artikel om mitt möte med teknik.

Innehållsförteckning
Inledning
Definition av en bil
Historia
Ångdrivna fordon
Eldrivna fordon
Bensindrivna fordon
Teknisk beskrivning på dagens bil
Funktion och samhällsperspektiv
Genusperspektiv
Källförteckning

Utdrag
Det bensindrivna fordonet är det första fordonet i historien som per definition kan kallas en bil, på grund av att den uppfyller alla kraven.

Förbränningsmotorn som används i dagens bilar drevs av koldamm och uppfanns först av Nicephore Niepce som använde motorn i en båt.

Den första förbränningsmotorn som användes i en bil byggdes 1859 av Jean-Joseph-Etienne Lenoir. Det var en tvåtaktsmotor som drevs av kolgas, med en toppfart på 5 kilometer per timme.

Många andra uppfinnare utvecklade idéer med tvåtaktsmotorn som grund och Lenoirs uppfinning ses därför som en revolutionär uppfinning.

Drivmedelet till förbränningsmotorn började med koldamm, utvecklades till kolgas och blev 1870 flytande bensin tack vare James Hock.