Introduktion
Coronavirus även kallad Covid-19 är en pandemi som orsakar överbelastning bland all sjukvårdspersonal, viruset gjorde att mer än 5 500 000 människor har avlidit enligt The New York Times, JHU CSSE COVID-19 Data, Wikipedia och Our World in Data.

Hänvisa till en av dem om all information finns i en av källorna. Skriv ut webaddressen (om du läst New York Times, t.ex och skriv vilket datum du hämtade informationen inom parentes) Coronaviruset skapar ständigt ett långt avstånd mellan alla nära och kära.

Idag har vi inte det liv vi hade innan, ett fritt liv, den tiden vi aldrig behövde kolla på en lapp utanför allmänna plats som till exempel café för att sedan kolla om man skulle få gå in eller få vänta utomhus tills folket där inne gått ut.

Utdrag
Ett argument som många människor ofta använder mot att man ska vaccinera sig är att de inte vet vad som finns i vaccinet.

Det är läskigt att våga få vaccin is ig mot en sjukdom man inte själv har haft koll på sen innan.

Men faktumet är att forskare redan kände till Covid tidigare. Att forskare kände till viruset tidigare gör det enkelt att de började framställa vaccin mot viruset och funkade direkt vilket var en av flera anledningarna till att det kunde framställas snabbt, enligt det tidigare nämnda filmklippet av folkhälsomyndigheten.