Introduktion
TROTS DET FAKTUM ATT det är fullt lagligt i fyrtiofyra delstater i USA har detta att äta "människans bästa vän lika otänkbart som att äta sin bästa vän.

Inte ens de mest hängivna köttätare äter hundar. Gordon Ramsay, som brukar nra om i en och annan gryta i teve, kan vara rätt macho med spada djur i marknadsföringen för något han vill sälja, men aldrig att en valp skulle titta upp ur hans gryta.

Och trots att han sa en gång att han skulle avrätta sina barn om de blev vegetarianer undrar jag hur han skulle reagera om de stekte familjens stövare.

Utdrag
Så grundläggande var den seden att den satte spår i själva språket det sino koreanska skrivtecknet för "rätt och rimligt" (yeon) betyder ordagrant "liksom tillagat hundkött är läckert".

Hippokrates prisade tandköttet som en kraftkälla. Romarna at divalp", dakotaindianerna gillade hund lever, och för inte så längesedan åt hawaiianerna hjärnan och blodet från hund.

Det kött aztekerna át mest kom från den mexikanska nakenhunden. Kapten Cook at hund.

Att Roald Amundsen åt sina slädhundar är välkänt. (Han var förstås väldigt hungrig då.) Och fortfarande äter man hund på Filippinerna för att