Innehållsförteckning
Bildanalys
- Denotation
- Konnotation

Utdrag
Bildanalys
Till min konstnärliga arbete har jag valt att analysera denna bilden till höger.

Bilden hittade jag på Google som fångade upp min blick. Jag tänker fördjupa mig i denna bild mer än bara ytan på den då den säger väldigt mycket.

Uttrycken “En bild säger mer än tusen ord” kan jag verkligen känna mig igenom just nu då jag idag ska berätta om mina synvinklar på denna intressanta bild.

Denotation
Bilden ger en känsla av sorg och kanske något utöver de vanliga på den vänstra sidan och på andra sidan ser vi en man som är mer vardagligt för oss.

Mat på bordet borde vara en självklarhet för oss alla då det är en mänsklig rättighet men även för att det är en av dom viktigaste livs behoven för oss levande organismer för att kunna överleva och orka.

Dock så finns det tyvärr delar av världen som inte alls har mat överhuvudtaget och lever kanske på en potatis per dag om ens de.

Bilden kan även känna som att rika människor lever på fattigas bekostnad då ofta fattiga arbetar som billig arbetskraft för att kunna odla och servera mat på rika människors bord.

Jag antar att båda personerna som visas på bilden är två män i samma ålder men lever helt olika liv där klasskillnader är väldigt stor.