Introduktion
Kina är det landet med flest invånare i hela världen med cirka 1,4 miljarder invånare och är ett av världens största land till ytan.

Landet styrs av kommunistpartiet som har suttit i makten sedan inbördeskriget 1949. Kinas president och högsta ledare sedan 2013 heter Xi Jinping.

Kina är på pappret ett flerpartisystem men egentligen är landet en enpartistat vilket innebär att det bara finns ett få tal partier att rösta fram i riksdagen som dessutom är kontrollerade av kommunistpartiet.

Utdrag
Ett exempel på ett sådant brott är att under en fotbollsmatch bua eller vända ryggen till när den kinesiska national sången spelas.

Yttrandefrihet är en väldigt grundläggande rättighet och är otroligt viktig eftersom det ger en möjlighet att utrycka sig och kunna framföra sin åsikt.

Konsekvenserna för invånarna i Kina där rättigheten är begränsad blir dels att invånarna slutar utvecklas och lära sig nya saker eftersom det inte går att hitta kritiserande information men det gör det även svårt att utmana det gamla.