Artister få glamorisera kriminalitet genom sin musik

Inledning
I dagens samhälle väljer många personer att lyssna på många olika musikgenrer, en av dem populäraste musikgenrerna är hiphop, till exempel svensk gangsterrapp.

Många av dessa rapplåtar handlar om pengar, våld, kvinnor, droger, polisen men framför allt kriminaliteten. Dessa låtar handlar också om hur artisternas liv faktiskt ser ut, vad det är dem går igenom och hur dem tar sig ut ur sina problem.

Men har verkligen idolen ett ansvar för sina fans eller är det fansens ansvar om vad det är dem faktiskt lyssnar på?

Utdrag
Många i samhället tycker att de svenska gangster-rappare väljer att rappa om saker som inte är okej och att dem borde anpassa sig till dem yngre samt skriva låtar som är lämpliga för dem att lyssna på.

Rapparna använder sig av ord som är olämpliga för ungdomarna eftersom vi som ungdomar lär oss det första vi hör, samt att vi inte har svårt att lära oss svordomar som vi varje dag hör i en låt.

Rapparnas musikvideos påverkar oss ännu mer eftersom dem bär på dyra märkeskläder och dyra smycken. Dem använder sig mycket av varor såsom märkesbilar, pengar och droger.

Detta vi ser i dessa videos påverkar eftersom bara av att se vad rapparna håller på med i deras musikvideos, varorna som används, dyra kläder och smycken som bärs leder till att vi också vill bära det.

Få gratis tillgång till uppdraget

Ladda upp en av dina egna uppgifter och gå åt den här. Det tar bara två minuter