Introduktion
Blivande föräldrar har rätt att välja att avsluta graviditeten ifall de vill göra det och dessutom har kvinnor rätt att bestämma över sina kroppar.

Men det är inte bara de blivande föräldrarnas vilja eller kvinnornas rätt, utan samhället styr genom att erbjuda fosterdiagnostik och möjlighet att välja bort barnet av olika skäl.

Utdrag
För er som inte vet vad fosterdiagnostik är, så innebär det att man utför olika tester och undersökningar för att ta reda på om fostret är friskt i livmodern.

Med hjälp av ultraljud, KUB och fostervattenprov kan man ta reda på om fostret har vissa avvikelser eller sjukdomar. Fosterdiagnostiken ger möjligheten att vi kan redigera våra gener, välja barn med vissa egenskaper och väljer bort andra egenskaper.

Kanske kan man till och med avlägsna vissa typer av sjukdomar. Det här är någonting som vi måste diskutera, eftersom det innebär att vi människor numera kan påverka saker som man aldrig tidigare kunnat göra.

Det låter jättebra eller hur? Men vid närmare eftertanke finns det flera faror. Vilka kan de oönskade konsekvenserna bli, när nyfikenhet går före moral och förnuft?