Introduktion
Idag lever vi i en värld där många blir mobbade och nämns olika som “De” och “Vi” därför behöver vi ha någonting som kan förena oss människor

fotboll kan väl fungerar som ett förenande kraft och detta beror på många olika skäl, såsom att alla kan spela, vem som helst kan joina

oavsett om du är gammal, tjej eller kille, det kräver ingen speciella erfarenheter eller utrustning för att kunna delta i spelningen. Fråga är då om fotboll kan skapa fred?

Utdrag
Många undersökningar har visat hur fotboll kan bidragit till att skapa fred och förbättrar relationen mellan olika länder, ett sådan händelse har hängt på 1985 mellan makedonier och albaner.

Utvecklingen har lett till ett infekterat samhällsklimat där det har handlat om att betona skillnader mellan olika folkgrupper, trots att de många gånger talar samma språk och har en gemensam kultur.

Efter den väpnade konflikten mellan de båda folkgrupperna involverades Fotbollsorganisationen mellan makedonska och albanska för att lösa konflikten Avtalet innebär att etniska folkgrupper som utgör mer än 25 procent av befolkningen inom landets kommuner har rätt till att få sin skolundervisning på modersmålet.