Introduktion
Den snabba metoden Vissa människor tänker på Nirvanas snabbmetod. De valde att leva som munkar och nunnor för att helhjärtat koncentrera sig på strävan efter frälsning.

Vi måste komma ihåg att gränsen mellan de två vägarna inte är särskilt skarp. Som nämnts tidigare är det vanligt att lekmän lever i ett monster.

Utdrag
Okunnighet, hat och önskan skanning-missnöje, karma och återfödelse. Det tredje faktum är att smärta upphör när det gäller lust, hat och okunnighet.

Skåpet utplånades. Detta kan uppnås genom att följa den så kallade Noble Eightfold Path.Det är det fjärde faktum. Det handlar om att vara tålmodig och disciplinerad att vara "en ny person" för att kunna styra sitt liv.

Vi måste leva ett liv, vilket innebär att vi har en mellanväg mellan att avvisa allt och eftersträva varje önskan. Målet är att uppnå nirvana.

Detta innebär att okunnighet, hat och lust inte längre existerar och ingen ny karma skapas. Åttafaldig väg Åttafaldig väg är en teknik för att eliminera okunnighet (gris), hat (orm) och lust (tupp).