Introduktion
Ungdomsromanen När hundarna kommer handlar om fyra ungdomar med namnen Anton,Isak,Ester och Veronica.

Dessutom är det dessa fyra som spelar en betydande stor roll i boken främst Anton och Isak.

Anton och Isak är bröder, Isak är den äldre och Anton är den yngre. Boken berättar om deras liv i en liten stad där Anton är ute efter en trygghetspunkt alltså vänskap medans Isak söker efter kärleken.

Isak och Ester blir döds kära i varandra en sommarkväll på en fest. Anton känner ingen gemenskap längre med sin bror och söker en trygghetspunkt därefter träffar han en kille med namnet Ruben. Antons trygghetspunkt blir Ruben.

Utdrag
Boken När hundarna kommer påminner mig om ett liknande verk vilket är boken All the Bright Places (som stjärnor i natten).

Verket handlar om karaktären Violet som förlorat sin syster och har svårt att återhämta sig efteråt.

En period efter hennes systers död möter hon plötsligt en kille med namnet Finch och de tillsammans utvecklar deras relation.

De bygger även ihop ett starkt band tillsammans. Vi får följa med dem samt deras öde och resa tillsammans där saker slutar helt annorlunda än vad man förväntar sig, vilket påminner om När hundarna kommer.

Detta verket påminner mig även om teman som finns i boken När hundarna kommer såsom våld och destruktiv kärlek.

En annan liknelse jag hitta mellan verken är Violet och Finch starka band som påminner mycket om både Isak och Esters starka band ihop men även Anton och Rubens lite.

Det här i allmänhet påminner mig om dagens ungdomar som upplever tuffa händelser i livet som därefter orsakar att de tar fel val och hamnar snett i livet efteråt.

Enligt mig är motivet i romanen jakten på lycka samt identitet att våga gå sin egen väg eftersom huvudkaraktärernas mål var att finna lyckan men även en kamp kring deras identitet.