Introduktion
Jag föddes som kvinna i ett mansdominerat samhälle. Jag föddes som det mindre värda könet. Jag är det kön som förföljs på gatan. Det kön som ska tänka på hur mycket hon dricker.

Jag är det kön som inte får vara för mycket för då överdriver jag, o inte heller för lite för då är jag tråkig. Jag är det kön som ska tänka på vad jag klär mig i för annars kanske jag blir våldtagen.

Detta får mig som kvinna att leva med en ständig oro. Jag får aldrig vara riktigt trygg. Aldrig gå på gatan utan att vända mig om.

Utdrag
Trots att jag är kvinna har jag det mycket enklare än många andra. Eftersom min släkt sen lång tid tillbaka är svenskar har jag ingen typ av migration i släkten. Jag lever alltså som svensk kvinna. En riktig svenne.

Blek hud, blåa ögon. Talar svenska perfekt. Ingen i detta land kan döma mig negativt på grund av mitt ursprung.

Den svenska normen är en oskriven lag som jag kan följa perfekt. Denna norm är inget jag väljer att följa. Jag kan inte påverka huruvida jag passar in i den eller inte.