Introduktion
Skönhetsideal, vad är det? Det är en fråga som styr många av oss ungdomar både killar och tjejer mycket idag.

Det moderna skönhetsidealet växlar rätt ofta, det är alltid någon ny trend, något nytt ideal som vi vill uppnå.

Något nytt kommer in och den gamla trenden åker ut. Media, vänkrets är bara några faktorer som bidrar till dessa förändringar.

Utdrag
Ni kanske håller med mig när jag säger att idag är det perfekta skönhetsidealet en smal, rätt så vältränad kropp med ett smalt fint ansikte.

Tillbakablickar till för 30 år sedan visar att det perfekta skönhetsidealet var kurvor, hälsosam.

Var människor muskulösa var det bara ett resultat av hård träning i någon idrott, inte på grund av att målet med träningen var muskler.

Ser man tillbaka ända till 1800-talet. Din mages storlek avgjorde hur rik du var, för ju större du var desto rikare var du.

Det var fint att vara väldigt tjock, det betydde välstånd. Som sagt, skönhetsidealen ändras genom tiderna, men på ett eller annat sätt har de alltid funnits.

Men det är ju egentligen vi själva som sätter måtten för skönhetsidealen.

Vi är inte tillräckligt kritiska, vi ser en victorias secret angel och tror rätt så direkt på att hon lever ett väldigt hälsosamt fantastiskt liv.

När det i själva verket är så att de svälter sig minst 8 dagar innan en visning för at få den perfekta kroppen.

Vi får stora intryck från TV, internet, radio och tidningar. Där uppmuntras det att vara lika alla andra, som till exempel kändisar.

Det visas reklam för smink och kläder. Alla har nog läst tidningar där den största rubriken är ”gå ner 10 kilo på fyra veckor”.

Oftast går mina tankar till att fundera över hur människor kan gå på sådant.

Men reklamen fortsätter att gå flera månader efter, så vissa människor måste ju köpa det? Vart får företagen pengar till reklam ifrån annars?

Men kapplöpningen för oss tonåringar om det perfekta (till synes) vs skönhetsidealet sätter igång när vi ser en perfekt kropp.

Om vi inte hinner träna eller har moderiktiga kläder kommer lätt ångesten. Hur vi ska se ut, hur vi ska vara, att vi inte får göra si eller så. Dessa är frågor vi ofta ställe oss.