Introduktion
Problemet grundar sig i att Eu hotar med att stoppa miljontals Astra Zeneca doser vilket fått de brittiska ledarna att bli väldigt arga.

Detta liknas mycket väl som ett handelskrig fast på en mildare grad. Problemet i grund o botten egentligen handlar om att britterna blir upprörda på eu eftersom de har ingått ett avtal som säger att de ska leverera ett visst antal mängder vaccin till Storbritannien eftersom de står i kontraktet, problemet uppstår när Eu sänder ett meddelande till

Astra Zeneca där man säger att fullfölj ert kontrakt med Europa innan ni börjar leverera till andra länder, detta ska ha fått britterna upprörda då eftersom ifall eus hot skulle gå igenom så innebär de en förlust på 20% Corona vaccin doser till Storbritannien.

De här minskningarna av leveranserna på vaccinet ställer ju såklart till de och man blir lite orolig, Och i ett sådant fall så känner jag att invånarna i samhället har rätt att veta mer om tidplanen angående vaccination, för folket går runt ständigt och känner sig otrygga av viruset covid-19.

Problemet kan ses från olika perspektiv men det mest tydliga är att detta enbart upprört Storbritannien och de brittiska ledarna men de är ju ganska logiskt då dem i detta fall kan komma att drabbas hårdast ifall eus hot/förslag går igenom.

Innehållsförteckning
Detta Kan Drabba Ett Samhälle På Många Olika Sätt, Jag Kan Ta Fram Ett Exempel.
Ståndpunkterna:
Hur Kan Vi Förstå Dem Olika Parterna?
Hur Kan Vi Lösa Konflikten?

Astra Zeneca Hotar Med Att Stoppa Miljontals Vaccinationsdoser Mot Covid19
- Vart Grundar Sig Problemet/bakgrund, Fakta Från Källan:
- Hur Kan Vi Förstå Dem Olika Parterna Baserat På Källan?
- Hur Kan Vi Lösa Konflikten Baserat På Källan?
- Källor:

Utdrag
Dyker vi in i själva grundproblemet så kommer man kunna se en tydligare bild på vad orsaken är och vilka lösningar som finns.

Som man förstått av artikeln så är de brist på vaccin och Finns det inte vaccin går det inte att vaccinera folk mot covid-19 heller.

För att detta ska gå smidigare så anser jag att man måste trycka mycket mer på de nationella myndigheterna som inte är effektiva nog och inte håller tidsplanen, dom bör driva på vaccinproduktionen ännu mer.

Detta ska göras för att jag anser att ett samhälle har rätt att få tydligare besked om hur vaccinleveranserna ser ut och när vaccinatörer kan börja informera invånare om när olika grupper kan börja vaccineras.

Utifrån det vi vet så kan man se de från olika perspektiv, det man förstår av artikeln är att företaget Astra Zeneca sitter på en väldigt stor makt, deras företag har fått två stora makter (Eu och Storbritannien) att spela ut varandra och är på god väg för ett handelskrig.

En synpunkt jag faktiskt kan acceptera är Stefan Lövens uttalande i artikeln; ”Statsministern skriver på Facebook att exportbegränsningar kan vara motiverade på kort sikt.

Men i det långa loppet är riskerna stora”. Ifall britterna nu skulle fortsätta få sina vaccindoser som vanligt så hade de mycket möjligen lett till brister till andra länder i eu som också behöver vaccinet akut,

Löfven syftar då på att en sådan typ av lösning är okej på kort sikt men på lång sikt kan det bli problem, problemen han syftar då på är möjligen ett handelskrig där man har stormakter och stater som samarbetar med Eu som hamnar i konflikt om vem som behöver vaccinet mest i nuläget.

Löfvens uttalande om den kortsiktiga planen kan tyckas vara dålig av samhällets invånare då man oftast i sådana situationer som medmänniska prioriterar sig själv i första hand och inte tänker så mycket på planen eu och andra länder har,

Därför kan de bli som tendens att de börjar väckas upprörande känslor av allmänheten när man ser att britterna inte är villiga att göra ett flitigt samarbete med eu angående vaccindoser.

Som man ser i artikeln så är det flera stormakter som förmedlar sin åsikt och hur deras lösning på situationen är, många av stormakterna backar hotet(eus sida)

enligt källan Daily mail, därav Frankrikes president Emanuel macron stödjer eu i detta, vi får även ta del av ett uttalande i artikeln av den franska eu ministern (Clement Beaune)

som förklarar att Det måste finnas en princip om ömsesidighet, att leverera till andra om de levererar till oss, i enlighet med ingångna avtal.

Sammanfattningsvis så kan man säga att med en ökad globalisering gällande vaccindoser så är Det viktigt att mötet och förhandlingarna mellan människor och länder blir rättvist.

Detta eftersom desto mer denna värld går samman i ett mer ömsesidigt beroende, då blir också risken för krig och andra konflikter mindre och mindre.