Innehållsförteckning
Hur är ditt land uppbyggt politiskt? Exempelvis
● Hur är ekonomin uppbyggd? Exempelvis

Sociala förhållanden? Exempelvis

Landets internationella påverkan och inflytande? Exempelvis

Landets utmaningar och eventuella brister enligt er? Exempelvis

Utdrag
Hur är ditt land uppbyggt politiskt? Exempelvis
Kina har en republik statsskick, och en enhetsstat. Kina är en socialistisk enhets statlig folkrepublik.

Den kommunistiska partiet leder landet och det finns inte direkt en verklig motstånd. Presidenten och statsministern utses på nationella folkkongressen, vilket är kinas största politiska organisation.

Kongressens utövande projektgrupp, vilket kontrolleras av kommunistiska partiet, det fungerar som en slags lagstiftande församling resten av året.

Presidenten just nu Xi Jinping har en starkare kontroll om makten och är en av de mäktigaste kinesiska ledaren sedan Mao.

Man ska egentligen enligt traditionen byta den kinesiska ledaren vart 10 år, men det ser lite osäkert ut just nu eftersom det ser inte ut som om Xi Jinping kommer ge upp makten för en ny ledare.

Det är väldigt några människor som har fått höga ställningar i partiet samt att staten och folkkongressen har tagit bort tidsbegränsningar för hur länge man kan vara president.

Kinas utrikespolitik utvecklas ständigt med landets utveckling, samt i takt med framväxten av landet som ekonomisk stormakt, och behovet att dra nytta av växande utländska intressen.

Utrikespolitiken är utmärkta för att önskan om stabilitet för närområdet och att ha goda relationer med viktiga handelspartners.

Dessutom försöker Kina att försäkra omgivningen att de har fredliga avsikter. Kina har en komplicerad maktdelningsprincip, den är uppdelat i yuan.

Yuan lagstiftande kan jämföras med med riksdagen samt den verkställande regeringen. Yuan kommer när den ska kontrollera statens ekonomi, Yuan funkar som både en revisionsorgan och en domstolsväsendet.

● Hur är ekonomin uppbyggd? Exempelvis
Kinas ekonomiska utveckling sedan 1978 har varit extremt mycket snabbare än någon annat lands.

Kina har varit världens näst största ekonomi sedan 2010 efter USA, om man mäter BNP. Kina har lyft miljoner människor ur fattigdom, men det är fortfarande fattigt vid landsbygden.

Ungefär 18% av kinas arbetare är sysselsatta i jordbruket. Kina är rik på grund av naturtillgångarna, som består av olja, kol, och järnmalm.