Introduktion
Feminismen hade sin början under franska revolutionen. Kvinnor började inse att de inte var lika mycket värda som män och deltog därför i demonstrationer.

Olympes de Gouge skrev år 1791 det första feministiska dokumentet där hon krävde jämlikhet mellan kvinnor och män. Målet gick aldrig i uppfyllelse och männen behöll sin makt.

Under 1800talet blev det i USA demokrati för vita män. Kvinnor ville såklart också ha rösträtt men fick det inte förens andra världskrigets slut.

I England fanns en grupp kvinnor som kallades för suffragetterna. De förde en respektlös kamp för kvinnornas rösträtt. De tände eld på byggnader, attackerade parlamentet och slog sönder montrar på British museum.

Utdrag
Att en kille som är feminin måste nedvärderas av hela samhället. Vi måste kämpa för kvinnors rättigheter, inte bara i Sverige, utan även utomlands.

Vi måste stå upp för våran omgivning så att kvinnorna i Sydafrika inte längre ska bli våldtagna var fjortonde sekund.

Så att kvinnor i andra länder ska få vistas utomhus, utan att ha en man som barnvakt bredvid sig. Så att trettonåriga flickor inte längre ska bli bortgifta till okända män.

I Sverige har vi val var fjärde år, andra söndagen i september. Alla medborgare som fyllt 18 år får rösta. Man tar med sig röstkortet man fått hem i brevlådan till vallokalen. Man kan välja att rösta bara på ett parti, och/eller en person i partiet. När man lämnat in sin röst ser den arbetande i

vallokalen till att ens namn blir avprickat så att man inte kan rösta fler gånger. Man kan skicka in sin röst i förväg om det behövs.

På valdagen har man rätt att rösta till riksdag, landsting och kommun. Valen är hemliga och man har rätt att vara anonym genom hela processen.