Introduktion
Kidnappningen av uppsalastudenten år 2011, som hade sin början i Linköping, blev och är fortfarande ett uppmärksammat brott, just för de annorlunda omständigheterna runt kidnappningen.

Bortrövandet genomfördes av Parastou Namdar, en 23-årig psykologstudent; Elias Vecalius, 26-årig läkarstudent; och Magnus Dahlskog, 26-årig brevbärare och student.

De planerade noggrant för kidnappningen av Alexander Åhman, som hade rika släktingar inom fastighetsbranschen och var son till miljonärer.

De hyrde en skåpbil och höll honom fången i källaren på en övergiven skola belägen i norrland.

Planen var att begära en lösensumma för Alexander, men när Alexanders vänner började ana oråd inledde de en egen efterforskning för att hitta sin vän. Slutligen kommer polisen och räddar Alexander.

Utdrag
Pastrou är däremot mer hemlighetsfull och därför svår att analysera. Hon stämmer delvis in på bilden BRÅ ger av en gärningsman för misshandel bortsett från att hon är kvinna, vilket är ovanligt inom våldsbrott.

Hon har inte gjort några uttalanden eller kommentarer angående fallet, och det finns knappt någon information om henne att hitta.

Hon verkar ha liknande bakgrund och värderingar som Elias med tanke på sitt val av utbildning, vilket skulle kunna förklara deras kärleksrelation.

Alexander säger enligt Nyheter24 (2012) att “Det sista jag ville tro var att kvinnan var inblandad”, vilket visar på att hon offrade en till synes nära relation och svek någon som ville henne väl för att kunna uppnå status och makt.

Enligt samma källa har hon även gjort sexuella närmanden mot Alexander. Om dessa var genuina eller inte är en fråga vi inte kan få svar på.