Introduktion
De olika partierna tycker olika om välfärden för att de har olika grunder i hur de tänker, de har olika ideologier.

När jag diskuterar om detta området komme jag ta upp ideologierna socialism, liberalism, konservatism. Då dessa tankesätt är vad som grundar våra partier.

Om vi börjar med konservatismen så tycker de att välfärden inte är så viktig och inte börs lägga så mycket pengar på.

Det är en liten blandning av socialismen och liberalismen. Fast de tror mer på det gamla systemet.

Såsom att förskolor är onödiga och inte börs lägga pengar på då mamman i hushållet ska vårda sina barn tills de börjar skolan.

Utdrag
Liberalerna tycker istället att man ska ha fri vilja och då ska man även ha ett stort ansvar.

Välfärden är viktig då man vill ge rätten till att få välja skolor och vård. Däremot tycker de att skatten ska vara låg så att man har mer över att själv spendera på vad de vill, frihet under ansvar.

De tycker inte att allt ska vara enkelt för oss att få. De vill hellre att vi har en begränsning till vaila tjänster vi får i välfärden.

Liberaler skulle istället lägga mer pengar åt folket genom att ha lägre skatter. För att vi skulle ha friheten att göra vad vi vill med dem.

De tycker att vi bör spendera mer på den privata sektorn då man går mer i vinst och det gör att vi själva har mer att leva på sedan.

För att om vi lägger mer på den privata sektorn kommer det i sin tur komma tillbaka till oss igen.

Genom att när den privata sektorn går i vinst innebär det att de betalar skatt som sedan är en del av välfärden sedan. Fast när man sänker skatter får välfärden mindre.