Introduktion
De tre största regioner, dvs, judendom, kristendom och islam kallas för abrahamitiska religioner, det beror att de ser Abraham som sin stamfader och tillräknar honom stor betydelse.

Något som alla syskon religionerna har gemensamt är skapelsen.

Gud har överlämnad skapelsen till människan för att förvalta den med ansvar. Denna tron är grunden för människans höga ställning.

Enligt kristendomen, judendomen och islam, ligger människor i högre positioner än andra varelser, det beror på att människor är skapade på guds avbild.

Utdrag
Kristna anser att gud är också en men det är svårt för islam och judedomen att förså gudsbilden från det kristna syn. därför anser de att kristendomen är en icke monoteism religion. trots att de är det.

Det finns så klart andra skillnader mellan de abrahamitiska religionerna som till exempel, hur man kallar gud. Inom judendomen så heter gud Jahve.

Hans namn är så helig att det inte bör uttalas, men kan kallas för Adonai (Herren), hans får inte avbildas, därför finns det ingen bilder på gud i synagogor.

Synagogor är den heliga gudstjänstlokalen inom judendomen medans inom kristendomen så är det kyrkan.

Därmed har islam också en helig plats där de ber, som kallas för muske.

Islam och judendom är likartade när det kommer till att avbilda gud. Islam råder ett absolut förbud mot all visuell framställning av gud och muhammed.

Till skillnad från kristendomen så kan man säga gud, jesus men även avbilda jesus ansikte, vilket man gör i filmer och böcker.